Denis Kontošić

Denis Kontošić je 16 godina načelnik općine poznate po trci na prstenac

Denis Kontošić rođen je 13. lipnja 1959. godine u Puli. Osnovnu školu završio je u Barbanu, a srednju tehničku, strojarski smjer, u Puli. Po zanimanju je inženjer strojarstva, a ima i diplomu s Pedagoškog fakulteta u Rijeci te je i profesor proizvodno-tehničkog obrazovanja.

Profesionalnu karijeru započeo je još tijekom studij kad je radio kao recepcionar turističkog naselja Monsena u Rovinju. Od 1981. do 2004. radi u Uljaniku, na različitim pozicijama, od samostalnog konstruktora do menadžera odjela kvaliteta. Godine 2004. prelazi u Istarsku županiju gdje radi i danas na radnim mjestima: stručni suradnik za malo i srednje poduzetništvo, stručni suradnik za poduzetništvo i rudarstvo, stručni savjetnik za poduzetništvo i rudarstvo, viši savjetnik za energetiku i rudarstvo.

Istovremeno, u Tehničkoj školi Pula radi kao predavač strojarske grupe predmeta (tehnički materijali, enciklopedija strojarstva, tehnologije zanimanja za zavarivače, rezače, dizaličare – mosne, portalne, auto-dizalice, auto-korpe i dr., vozače viličara, bageriste i dr.) od 1985. do 2010.godine.

Kontošić govori njemački, engleski i talijanski jezik te ima status hrvatskog branitelja. Objavio je 3 samostalne knjige čakavskih pjesama (1993., 2007., 2012.) i uredio 20-tak knjiga drugih autora, a njegovi su radovi objavljeni u više od 40 knjiga.

Oženjen je i ima dvije kćeri.

Opći podatci

Broj stanovnika
2721
Površina [km2]
94,1
Broj općinskih naselja
31
Županija
Istarska županija
Poštanski broj
52207
Autooznaka
PU
Službene stranice općine
Kategorija
Mala općina
Regija
Jadranska Hrvatska

Proračun

2014. 9.540.275,00 

Općinsko vijeće

Dalibor Paus, predsjednik IDS
Igor Ljubić, zamjenik potpredsjednika SDP
Dean Maurić SDP
Vedran Rojnić SDP
Mirko Bulić SDP
Irena Jelčić SDP
Denis Vale SDP
Milan Mirković HSS
Denis Poljak HSS
Sanja Koroman HSS
Nenad Radola IDS
Edi Radola HDZ
Aleksa Vale HDZ