Edi Pastrovicchio

Edi Pastrovicchio načelnik je jedne od najuspješnijih malih općina u Hrvatskoj

Na posljednjim lokalnim izborima, održanim 2013. godine Edi Pastrovicchio, koji obnaša dužnost načelnika Bala od 2004. godine, kao kandidat Grupe birača dobio je povjerenje većine stanovnika Bala te je tako odabran u svoj četvrti mandat. Tako su Baljani potvrdili da je sve što je od svog prvog mandata pa do danas učinio za boljitak svog rodnog gradića, prepoznato.

Tijekom njegovih mandata, proračun je povećan/povećavan nekoliko puta te su uložena značajna sredstva u razvoj infrastrukture. Zahvaljujući dostatnim sredstvima u proračunu, svi studenti dobivaju stipendije, učenicima srednjih škola se sufinancira autobusna karta te je svim mališanima koji po prvi put upisuju vrtić, prva godina vrtića besplatna. Osim toga, Općina isplaćuje sredstva za rođenje djeteta svim mladim obiteljima koje su dobile prinovu, a recesiji usprkos, pomaže i umirovljenicima s prigodnim darovima, sufinancira rad brojnih sportskih i kulturnih udruga te potpomaže rad svih onih subjekata koji na bilo koji način žele potaknuti život u Balama.

Za vrijeme mandata Edija Pastrovicchija, u Balama je usvojen i cijeli  niz prostorno-planskih dokumenata koji omogućavaju razvitak ovog kraja te samim time predstavljaju osnovni preduvjet za isti.

Također, potrebno je spomenuti projekt gradnje kanalizacije u mjestu, izgradnju kružnog toka na cesti Rovinj-Pula, izgradnju pročišćivača otpadnih voda, te sustav javne rasvjete.

Edi Pastrovicchio često i rado govori o potrebi za zajedništvom svih Baljana jer je samo zajedništvom moguće graditi bolju budućnost.

Opći podatci

Broj stanovnika
1127
Površina [km2]
81,9
Broj općinskih naselja
3
Županija
Istarska
Poštanski broj
52211
Autooznaka
PU
Službene stranice općine
Kategorija
Mala općina
Regija
Jadranska Hrvatska

Proračun

2016. 14.530.000,00 kn
2015. 10.250.000,00 kn
2014. 8.956.492,00 kn

Općinsko vijeće

Vedran Šetić, predsjednik Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Fabrizio Fioretti Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Dena Didović  Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Sandro Žufić Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Sandi Drandić Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Daniela Peršić Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Iva Žufić Gmaz Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Neva Jurman Grupa birača nositelj Edi Pastrovicchio
Damir Pastrovicchio IDS-DDI
Sanja Težak Vratović IDS-DDI
Ljiljana Dellabernardina Grupa birača nositelj Ljiljana Dellabernardina