Kulturno-turistička manifestacija

Brod kulture i gastronomije otvorio 11. turneju

Izvor: FB Brod kulture

Kulturno-turistička manifestacija „Brod kulture i gastronomije“ jučer je u Makarskoj počela svoju 11. turneju Jadranom. U drugom desetljeću program manifestacije obogaćen je gastronomijom koju predstavljaju poznati gastronomad Rene Bakalović i Srđana Jevtić, superfinalistica TV showa MasterChef. Na makarskoj rivi uz veliku knjižaru na otvorenom posjetitelje su dočekale i predstava za djecu, radionice čitanja i pisanja, plesni program te degustacije hrvatskih vrhunskih proizvoda. Brod kulture i gastronomije u subotu 30.7. je bio u Postirama na Braču, 31.07. posjetit će Trogir; 01.08. Pirovac; 02.08. Zadar; 03.08. Sveti Filip i Jakov a turneju završava 04.08. u Rogoznici.

Vijesti i najave s “Broda kulture i gastronomije” možete pratiti na Facebook stranici http://web.facebook.com/brodkulture ili mu se pridružite u mjestima koje će posjetiti.

Igor Gerenčer, organizator je izjavio:„Odlična posjećenost Broda već prvoga dana pokazatelj je koliko su ovakvi projekti bitni za hrvatski turizam, a gastro kultura je izuzetno važna za prepoznatljivost Hrvatske kao turističke destinacije i odlična nadopuna našim dosadašnjim programima“.

Rene Bakalović, gastronomad, novinar i publicist naglasio je „Raznolikost hrvatske gastronomije već je poznata ali stalno treba raditi na njezinoj promociji turistima. Ovako hrana za dušu i hrana za tijelo zajedno putuju Jadranom i šire ovu lijepu priču“.

Brojnim mališanima Enes Kišević čitao je odlomke iz knjiga i recitirao poeziju u radionici „HEPI djeca čitaju!“, književnica Sonja Zubović „kuhala“ im je stihove u radionici „Poezija to go“, nakon čega su kroz interaktivnu predstavu „BOCA-COCA“ učili o zaštiti okoliša. Ovu predstavu pomaže međunarodna zajednica „Friends of Glass“ http://www.friendsofglass.com/hr/ koja još od 2008. godine aktivno promovira svijest o zdravlju, brizi za okoliš i recikliranju stakla. Ova bogata večer završila je uz zvukove latino glazbe i atraktivne plesne točke Petre Novosel i Silvija Fresla  iz plesnog studija Bailatino.

Svakoga dana od 19.00 do 20.00 sati je Happy Hour za kupnju knjiga tijekom kojeg posjetitelji imaju popust od 10% za plaćanje svim karticama Mastercard kompanije.

U predstavljanju hrvatske gastronomije sudjeluju „Aurelia“ svježa tjestenina koja promiče konzumiranje kvalitetne svježe tjestenine, tvrtka Cromaris koja promiče kvalitetu svježe ribe, Poljoprivredna zadruga Postira sa svojim poznatim extra djevičanskim maslinovim uljima, Paška sirana koja njeguje dugogodišnju hrvatsku tradiciju proizvodnje sira, Matak tartufi s novom autentičnošću zadarskog tartufa, tvrtka Volim ljuto koja promiče „ljuto“ kao dio zdrave prehrane, vinari Cattunar, Bibich, Degrassi i Agris, voćne rakije Šimić, nova craft pivovara Zeppelin, te tvrtka EuroCompany koja podiže svijest o zdravim prehrambenim navikama.