Za naselja do 5000 stanovnika

HNK Hajduk pokreće inicijativu razvoja sportske infrastrukture u manjim sredinama u Dalmaciji

Izvor: Screenshot Youtube - Hajduk.hr

U sklopu Hajdukove inicijative unaprjeđivanja sportske infrastrukture u manjim sredinama u Dalmaciji, 25. siječnja je u kino dvorani na poljudskom stadionu održano inicijalno predavanje za sve zainteresirane predstavnike lokalne samouprave. Potencijalni korisnici saznali su koje su mogućnosti te kako se aplicirati na natječaj za povlačenje bespovratnih sredstava iz Europske Unije kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., a koji na raspolaganju godišnje ima 330 milijuna eura. Njih oko 50 aktivno je sudjelovalo u raspravi, a svojim su konkretnim pitanjima i primjerima jasno dali do znanja da interes i ideje itekako postoje.

Hajduk u cijelom projektu nema materijalnog interesa, a cilj je isključivo razvoj sportske infrastrukture u malim sredinama u Dalmaciji te rješavanje jednog od ključnih problema u hrvatskom sportu.

 - Čast mi je što možemo biti pokretač ove inicijative. Kao simbol Dalmacije želimo se na neki način odužiti lokalnoj zajednici te poboljšati uvjete i pružiti svim mladima jednake mogućnosti bavljenja sportom. U ime Hajduka pozivam sve da slijede naš primjer -poručio je Milan Prgomet, financijski direktor Hajduka.

 Besplatnu radionicu održali su stručnjaci iz tvrtke TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje, koji su prisutnima na jednostavan i pristupačan način objasnili koji su kriteriji koji će se od njih zahtijevati, koje su potencijalne zamke, a spremno su odgovorili i na sva postavljena pitanja. Kristina Kosor, direktorica tvrtke TIM4PIN d.o.o., rekla je kako su ponosni što mogu biti svojevrsni mentor na ovom projektu te istaknula kako će osigurati stručnu podršku za vrijeme trajanja cijelog projekta.

 - Bit cijele priče je izgradnja sportske infrastrukture i građevina te popratnih sadržaja, a što će se sufinancirati iz Programa i to u iznosu od 80 pa do 100 posto ulaganja. Jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, udruge moći će prijaviti projekt za naselja do 5000 stanovnika, dok se visina potpora kreće od 15.000 do 1.250.000 eura - objasnila je Kosor.  

 Predavanju su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske te Zadarske županije. Istaknuli su kako je bilo vrijeme da se nešto na ovom planu konačno napravi jer bez odgovarajuće infrastrukture, nema ni mogućnosti razvoja domaćih mladih talenata.  

(Izvor:Hajduk.hr)

Hajduk Split, Dalmacija, Općine