Kostrena- jedan od domaćina juniorskog europskog nogometnog prvenstva

Načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić sa suradnicima i direktorima Turističke zajednice i Komunalnog društva, održala je radni sastanak s izaslanstvom HNS-a oko organizacije europskog nogometnog prvenstva za juniore – UEFA European U-17 Championship, koje će se odigravati na osam hrvatskih stadiona od 3. do 19. svibnja 2017. godine, a jedan od njih je i stadion u Žuknici koji je Općina Kostrena počela ozbiljno pripremati kako bi bio u skladu s kriterijima koje je propisala UEFA.
“Sigurna sam kako će Kostrena opravdati povjerenje i iskazati se kao kvalitetan partner u organizaciji ovog važnog sportskog događaja. Općina je putem svojeg komunalnog društva krenula s ozbiljnim investicijama u stadion i prateće objekte kako bi natjecateljima osigurali što kvalitetne uvjete za održavanje utakmica kao i našim mladim nogometašima što bolje uvjete za rad, a konkretnu financijsku podršku u pripremi očekujemo i od HNS-a ” naglasila je općinska načelnica Mirela Marunić.
Ovo ulaganje u pomoćna igrališta i zgradu stadiona, osigurat će kvalitetnije uvjete za rad Nogometnom klubu Pomorac 1921, samim time i veće mogućnosti razvoja kroz organizaciju međunarodnog nogometnog kampa i održavanje važnijih utakmica uz neometan rad škole nogometa.
„ Bez obzira na prvenstvo, ulaganja u Žuknicu su neophodna, a na ovom primjeru se još jednom potvrdila ispravnost odluke da svojem komunalnom društvu povjerimo što više poslova i na taj način osiguramo različite oblike ulaganja u zajednicu“, dodala je Marunić.
Osim sportskog značaja, nije zanemariva niti promocija Kostrene neposredno pred početak nove turističke sezone. Događanje će pratiti velik broj domaćih i stranih medija, a 14 od ukupno 32 utakmice prenosit će Eurosport. (Općina Kostrena)