Lekenik: 6 milijuna kuna iz IPARD-a za rješenje problema vodoopskrbe i odvodnje

U Općini Lekenik osigurana su financijska sredstva za izgradnju sustava kanalizacije te će tako biti riješen problem sanitarne kanalizacije poduzetničke zone. Osim toga, nastavak izgradnje kanalizacije izvodit će se u sklopu EU projekta „Aglomeracija Lekenik“, koji je trenutno u postupku provedbe. Time će se riješiti dogradnja vodoopskrbe i odvodnje.

Općini Lekenik odobrena je isplata iznosa 6.198.404 kuna potpore iz IPARD programa za mjeru 301 „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije. Realizacijom ovog projekta, Lekenik je dobio oko 4,5 km kanalizacijske mreže na koju je priključena poduzetnička zona „Marof“.

Ovaj projekt bio je nužan preduvjet za rješavanje sanitarne kanalizacije poduzetničke zone, a proveden je na temelju idejnog rješenja izrađenog u suradnji s Hrvatskim vodama. Nastavak izgradnje kanalizacije izvodit će se u sklopu EU projekta „Aglomeracija Lekenik“, koji je trenutno u postupku provedbe, a kojim će se riješiti dogradnja vodoopskrbe i odvodnje područja Općine Lekenik.

Izrada Studije izvodivosti i projektiranje dogradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje Aglomeracije Lekenik, projekt je sufinanciran iz sredstava EU fondova, a provodi se u suradnji s Hrvatskim vodama, Gradom Petrinjom, Sisačko – moslavačkom županijom i Privredom Petrinja d.o.o.

Studijsko projektna dokumentacija omogućit će prijavu projekata izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Lekenika na financiranje iz sredstava EU fondova. Realizacijom ovog projekta riješit će se problem vodoopskrbe i odvodnje za sva naselja na području Općine Lekenik za koja studija izvodivosti potvrdi prihvatljivost financiranja izgradnje. (E.Z.)