Ulaganja od 15 milijuna kuna

Nedelišće kreditom do gospodarske zone i kanalizacije

Izvor: TZ Nedelišće

Kako prenosi portal emedimurje.hr, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće jednoglasno je prihvaćena odluka o podizanju dugoročnog kredita u odnosu od 15.000.000 kuna na rok od deset godina po kamatnoj stopi od 2,75 posto kod Privredne banke Zagreb d.d. koja je u otvorenom javnom nadmetanju ponudila najbolje uvjete kreditiranja.

Prema riječima općinskog načelnika Darka Danie, kreditno zaduženje potrebno je za izgradnju infrastrukture u Gospodarskoj zoni Goričica za prometnice, oborinsku odvodnju, priključni kabelski vod i javnu rasvjetu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, te za rekonstrukciju prometnica i izgradnju oborinske odvodnje u osam naselja obuhvaćenih aglomeracijom.

Za Gospodarsku zonu Goričica već postoji osam pisama namjere zainteresiranih investitora te je potrebno raspisati natječaj za prodaju parcela. Obveza je Općine prema Ugovoru o darivanju zemljišta od strane Vlade Republike Hrvatske da se zona opremi u roku od tri godine. Što se tiče rekonstrukcije prometnica i izgradnje oborinske odvodnje u spomenutih osam naselja gdje je u tijeku izgradnja kanalizacije, ako se odmah krene s izvođenjem navedenih radova nositelj investicije sudjelovat će u sufinanciranju radova s 8 milijuna kuna, što je itekako značajna pomoć jer inače Općina sama ne bi mogla podnijeti ovako veliko financijsko opterećenje.

Za otplatu kredita iz općinskog će se proračuna godišnje izdvajati 1.750.000 kuna. Načelnik je dodao kako Općina Nedelišće ima pripremljenu dokumentaciju za infrastrukturne projekte za mjeru 7 u iznosu od 40 milijuna kuna kako bi se postigao ravnomjerni standard u svim naseljima.

Povoljniji uvjeti za prodaju nekretnina

Vijećnici su usvojili i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o prodaji nekretnina u Gospodarskoj zoni Goričica Nedelišće. Kako bi se zainteresiranim investitorima omogućili povoljniji uvjeti kupnje u odnosu na ranije, uz već utvrđenu cijenu od 63 kune po metru četvornom sada im se daje mogućnost obročnog, kvartalnog i beskamatnog plaćanja u roku do jedne godine.

S obzirom na veličinu i vrijednost čestica iznos jamčevine kod sudjelovanja u nadmetanju povećana je na 50.000 kuna čime se osigurava da u ovom postupku sudjeluju mogući ozbiljni investitori.