Nova besplatna edukacija o financiranju EU projekata 7. prosinca u Općini Viškovo

Udruga općina RH u suradnji s trgovačkim društvom Tetida nastavlja ciklus besplatnih edukacija za općine o financiranju projektnih ideja europskim sredstvima.

Nakon što je početkom studenoga održana u Općini Raša, nova trosatna radionica bit će održana 7. prosinca u 11 sati u Općini Viškovo.

Na radionici, na koju su pozvane sve općine u okružju, stručnjak za EU fondove Simon Ferjuc pobliže će predstaviti mjere 4 i 7 Ruralnog razvoja, Norveške fondove, program Interreg Central Europe, tehničku potporu EBRD—a i EIB-a, te ESCO model.

'U suradnji s Udrugom Općina svaki mjesec ćemo organizirati besplatne edukacije u općinama koje za to budu zainteresirane, i tako svim zainteresiranima predstaviti mogućnosti tehničke potpore za pripremu dokumentacije za EU projekte koji u Hrvatskoj nisu dovoljno iskorištene, a veliki su potencijal za jedinice lokalne samouprave. Primjerice, financiranje kroz ESCO model koji ne ulazi u javni dug za javna tijela a donosi nove investicije kroz energetske uštede', kaže Simon Ferjuc.

 (načelnik.hr)