Jedna od najvećih investicija

Nova škola za Općinu Legrad

izvor: kckzz.hr

Župan Darko Koren je na prvi dan škole svečano otvorio novoizgrađenu školu i školsko sportsku dvoranu Osnovne škole Legrad vrijednu gotovo 17 milijuna kuna.

Prije svečanog otvorenja ravnatelj Osnovne škole Legrad Dragutin Marcinjaš naglasio je kako je gradnja ove škole bila od velike važnosti s obzirom da je dotadašnja škola bila stara 125 godina te „nije imala dvoranu već prenamijenjenu učenicu, a nije imala ni sanitarni čvor u sklopu školske zgrade“.

Ravnatelj je ujedno pohvalio učenike koji pohađaju Osnovnu školu Legrad te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji i Općini Legrad na gradnji ove škole zaključivši: „Vjerujem da će novi prostori doprinijeti boljim uspjesima u školi.“

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te istaknuo: „Drago mi je da smo se danas okupili na najvećoj investiciji u novoj povijesti Općine Legrad. Današnje otvorenje će svakako utjecati i na bolje rezultate naših učenika kao i na njihovo školovanje.“  Zahvalio se svima na podršci, a ponajviše Koprivničko-križevačkoj županiji što su znali prepoznati ono najbitnije, te mladima omogućili lakše i bolje obrazovanje. (izvor:Koprivničko-Križevačka županija)

Legrad, škola