Nova poslovna građevina

Obrtu u općini Trnovec Bartolovečki gotovo 400.000 kn iz EU

Izvor: Drvenarija Pošpaić - poslovna zgrada u izgradnji

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“.

Obrtu za izradu pletene i drvene galanterije - Zvonko Pošpaić isplaćeno je 398.844,44 kuna za ulaganje u izgradnju poslovne građevine koja će se koristiti za proizvodnju, skladištenje i izložbeni prostor drvene i pletene galanterije.

Pošpaić nastavlja višestoljetnu tradiciju pletarstva na području Varaždinske županije. Obitelj je u pletarstvo krenula 50-tih godina, a 1991. godine i službeno otvaraju obrt. Unatoč novim tehnologijama, Pošpaići nastavljaju tradiciju izrade pletenih proizvoda, a uz to bave se proizvodnjom drvene galanterije te trgovinom.

Perjanica izvoza

Inače, Trnovec Bartolovečki općina je u Varaždinskoj županiji te se prema dokumentima nađenim u Državnom arhivu u Varaždinu, prvi put spominje davne 1471. godine u listini koja regulira posjede zagrebačkog i čazmanskog kaptola. Na području općine nalazi se Slobodna zona Varaždin - najveća proizvodna, izvozno orijentirana green-field investicija u Hrvatskoj koja je s radom počela 2005. godine. U njoj je danas zaposleno gotovo 3000 ljudi, a 92.3% proizvoda se izvozi