Dugoročne investicije

Općina Brtonigla nastavlja s razvojnim projektima

Izvor: Općina Brtonigla

Općina Brtonigla i u 2016. godini je nastavila s ulaganjem u infrastrukturu i uređenjem okoliša u cilju povećanja kvalitete života građana Brtonigle i uljepšavanja navedene općine kao turističke destinacije.

„Sve te aktivnosti koje radimo ove godine po pitanju infrastrukture i uređenja okoliša, su jako bitne za Općinu Brtoniglu, jer daju poseban štih mjestu i na taj način poboljšavamo turističku ponudu, a parkovi i dječja igrališta su jako bitni za naše najmlađe u koje ulažemo jako puno kroz vrtić i školu. U planu su rekonstrukcije različitih cesta i ulica, gdje osim sigurnosti dajemo jedan viši standard građanima i želimo da se građani što bolje osjećaju, a to je ujedno investicija za turizam kako bi se turisti koji dolaze na ovo područje osjećali ugodnije  i ljepše u uređenom okruženju.“ , izjavio je Doriano Labinjan, načelnik Općine Brtonigla. Brtonigla je nedavno privela kraju poveći broj radova među kojima valja istaknuti sanaciju i uređenje spomenika na trgu Mazzini ukupne vrijednosti 43.094,42 kuna, čiji radovi su dovršeni krajem srpnja.

Nedaleko od navedenog trga nalazi se crkva Svetoga Roka, koja je nedavno dobila novu fasadu zahvaljujući Župi Brtonigle, koja je bila investitor, te Općini Brtonigli koja sufinancirala s 25.000kn ukupne troškove u vrijednosti 35.000kn bez PDV-a. Osim sanacije crkve Sv.Roka, vršeni su i radovi u parku u neposrednoj blizini crkve Svetoga Zenona.  Naime, uloženo je 28.056,00 kn u uređenje ulaza, izgradnju stepeništa  i  kamenog zida. Ujedno, je uloženo 7.364,41 kn, u dekorativnu podlogu od štampanog betona, te je postavljena drvena sjenica ukupne vrijednosti 12.000kn. Prilikom ulaganja razmišljalo se i o najmlađima uloživši 39.287.50 kn za sanaciju velikog parka u Brtonigli, koji je uključivala i nabavu dječji sprava.

Uloženo  je i u okolicu Brtonigle, i to u uređenje parka uz zemljane radove nasipavanja terena, zasijavanje trave i izrade temelja za postavu dječjih igrala u Karigadoru pri čemu je investirano 52.639.99kn, te su ujedno postavljenje dječje sprave u vrijednosti 29.875,00 kn. Osim radova koji su privedni kraju veliki  broj radova se upravo odvijaju ili kreću vrlo skoro. Riječ je o uređenju staza mjesnog groblja Brtonigla, koji su upravo u tijeku i čija vrijednost iznosi 86.249,57 kn.

U ukupnim radovima posebno do izražaja dolazi i izgradnja glavne mjesne ulice u naselju Karigador. Dana 29. kolovoza 2016. godine donesena je odluka o odabiru ponude u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje javnih radova nastavka izgradnje prometne mreže stambenih ulica i parkirališta sa pratećom infrastrukturom u naselju Karigador, s ponuđenom najnižom cijenom bez PDV-a u iznosu od 1.328.808,93 kn odnosno s ukupnom najnižom cijenom sa PDV-om u iznosu 1.661.011,16 kn. Predviđa se da će radovi krenuti početkom 10. mjeseca, a rok za dovršenje radova je 90 dana.

Ujedno, predviđena je i rekonstrukcija županijske ceste 50042 Brtonigla – Nova Vas (I. dio), u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Općina Brtonigla sufinancirat će radove u iznosu od 200.000,00 kuna sa PDV-om, a radovi bi trebali početi u drugoj polovici 9. mjeseca.

Pod općinu Brtoniglu spada i Nova Vas za čiju staru školu u tijeku je postupak nabave radova za usluge sanacije završne obloge krova. Predviđeni iznos investicije je 200.000,00 kn + PDV. Početak radova planirati će se po zaključenju postupka nabave, a vjerojatno će to biti u drugoj polovici 9. mjeseca, dok je predviđeni rok izvršenja radova sanacije je 20 dana.

No, Nova Vas uskoro će moći uživati  i u novouređenom dječjem igralištu. Budući da je za radove ograđivanja i opremanja igrališta, koji su upravo u tijeku biti izdvojeno sveukupno 38.145,20kn bez PDV-a. Uz sve prethodno navedeno, u planu su i manji projekti kao npr. nabava stola s klupama za park u neposrednoj blizini Sv. Zenona u iznosu 6.000kn.

(Izvor: Regional Express)

Općina Brtonigla