Nastavlja se investicijski rast

Općina Klis uskoro dobiva pršutanu

Izvor: Općina Klis

Još jedna lijepa priča dolazi nam ovoga puta iz Općine Klis. Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršeno ulaganje u sklopu operacije 4.2.1. "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima. Korisniku BADANJ KOMERC d.o.o. iz Brštanova u Splitsko-dalmatinskoj županiji isplaćeno je 1.730.317,07 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje pršutane. Do sada je korisnicima unutar Operacije 4.2.1. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno više od 22 milijuna kuna. 

Ovo je još jedna u nizu investicija koja će za Općinu Klis zasigurno biti novi vjetar u leđa, a za očekivati je kako će gradnja pršutane biti realizirana u narednoj godini. 

Općina Klis u Splitsko-dalmatinskoj županiji se prostire na 148,70 km² i broji nešto manje od 5000 stanovnika. U sastavu općine nalazi se 9 naselja : Broćanac, Brštanovo, Dugobabe, Klis, Konjsko, Korušce, Nisko, Prugovo i Vučevica. 

(Izvor:Apprrr.hr)

Klis