Nakon sedam godina

Općina Velika kupila stadion Kamen Ingrada

Stadion Kamen Ingrada prodan je Općini Velika za 2,140 milijuna kuna na 13. javnoj dražbi, održanoj na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu.

Procijenjena tržišna vrijednost objekta, čija je gradnja, kako je svojedobno rekao Vlado Zec, nekadašnji vlasnik, koštala oko 170 milijuna kuna, bila je 67,76 milijuna kuna. “Prva javna dražba bila je još 2010. godine, da bi evo na 13. taj sportski objekt bio prodan za 2,140 milijuna kuna”, rekao je stečajni upravitelj Kamen Ingrada Jozo Perić. Dodao je da stečaj tvrtke traje i dalje te da ima još nekretnina za prodaju.

Podsjetimo, Sportsko-rekreacijski centar Kamen Ingrad, stadion s dva pomoćna igrališta u Velikoj, prema mišljenju mnogih, jedan je od najljepših sportskih objekata sagrađenih u Republici Hrvatskoj. Stadion je bio pojam carstva Vlade Zeca, vlasnika istoimene tvrtke, koji je odlučio stvoriti uspješan nogometni klub pa je NK Kamen Ingrad u samo dvije godine od četveroligaša postao prvoligaš. No nakon šest godina Kamen Ingrad je ugašen, a Vlado Zec je završio u zatvoru.

Izrazito sam zadovoljan što je stadion konačno u našem vlasništvu. Vraćamo se iz Slavonskog Broda te ćemo kupnju proslaviti na stadionu – napisao nam je u kratkom SMS-u načelnik Općine Velika Vlado Boban. On je još u kolovozu 2016. godine najavio mogućnost kupnje stadiona ističući da bi se u njegovu sklopu mogla smjestiti općinska uprava jer zgrada u kojoj se sada nalazi zahtijeva temeljitu obnovu i velika financijska ulaganja. Dodao je da bi tako na jednom mjestu mogli biti smješteni uredi općinske uprave, turističke zajednice, knjižnice, udruga, nogometnog kluba te svi drugi korisnici kojima je prostor potreban.

(Izvor: Glas Slavonije)