Projekt vrijedan 400.000 kn

Općini Gračac odobren projekt za opremanje multimedijalne dvorane

FB Općina Gračac

Općini Gračac odobren je projekt opremanja multimedijalne dvorane KIC-a Napredak, za koji je Ministarstvo kulture potpisalo ugovor s načelnicom općine Gračac Natašom Turbić, u vrijednosti od 400.000,00 kn.

Cilj ovog projekta je razvoj kulturne infrastrukture i sudjelovanje svih ustanova i civilnog sektora u kulturnom životu općine. Opremanjem najvećeg objekta u Općini Gračac oživjet će se i potaknuti različite kulturne i društvene aktivnosti.

„Zaista smo svi sretni i ushićeni zbog investicije u objekt koji može poslužiti za puno više aktivnosti nego što je do sada služio. Nakon ulaganja, ovaj Kulturno-informativni centar će postati određeni pokretač naše zajednice, gdje se planiraju provoditi razne aktivnosti, od lokalnih manifestacija do predstava za naše najmlađe. Uz ovaj objekt vezana je još jedna investicija, koju smo u veljači kandidirali na MRRFEU, zajedno sa još jednim projektom, a to je ugradnja centralnog grijanja. Oni koji su obnavljali zgradu prije dosta godina, nisu računali na to da se mi u Gračacu grijemo skoro 8 mjeseci u godini.“- kaže načelnica Turbić.

Vijest o odobrenoj investicijskoj potpori se izvrsno uklopila u planirane aktivnosti po pitanju kulture i mladih.U sklopu projekta osigurano je i ukupno 68.000 kuna za knjižnicu i čitaonicu i to 38 000 za knjižnu građu,te 20 000 kn za opremanje dječjeg kuta. Općina će biti partner i na projektu „Kultura je COOL!“, zajedno sa nositeljem navedenog projekta Udrugom mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika, HNK Šibenik i udrugom osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ iz Knina, koji će kroz dva tjedna predati projektni prijedlog na natječaj „Umjetnost i kultura za mlade!- zaključuje načelnica Turbić.

Do kraja mjeseca očekuje se potvrda za još dva velika projekta u Općini Gračac.