Usvojeni planovi za 2017.

Pitomača: Najavljene nove vrijedne investicije

Na sjednici Općinskog vijeća općine Pitomača prihvaćen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna. Prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 17,589 milijuna kuna ili 94,39 posto od planiranog, a rashodi i izdaci u iznosu od 18,486 milijuna kuna ili 91,63 posto, što je omogućio preneseni saldo prethodne godine u iznosu od 1,539 milijuna kuna.

Predstavljeni su izvještaji o izvršenju pratećih programa kao što je program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, kao i financijski izvještaji proračunskih korisnika za isto razdoblje Dječjeg vrtića Potočnica, Knjižnice i čitaonice Pitomača te Centra za kulturu Drago Britvić.

Razmotrena su i podnesena izvješća o radu općinskog načelnika, ravnatelja – odgojitelja Dječjeg vrtića Potočnica, v.d. ravnatelja Knjižnice, v.d. ravnatelja Centra za kulturu Drago Britvić, za koji su vijećnici donijeli i odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Sportske zajednice općine Pitomača, Turističke zajednice općine te Draft d.o.o. Pitomača.

Usvojen je godišnji plan davanja koncesija za 2017. godinu, a odabrani su i najpovoljniji ponuditelji za kupnju nekretnina građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni. To je za Rakitka 1 u Kladarama Solarpit d.o.o. Pitomača, za nabavu usluge izrade IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Pitomača ASK atelier d.o.o. Zagreb. Za izvođenje završnih građevinskih radova Kino dvorane Pitomača – Faza 1 – podrum, odabran je Trgovačko-fasaderski obrt Duga vl. Tihomir Živko iz Pitomače.

Vezano uz raspisani natječaj programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine, dane su suglasnosti za provedbu ulaganja za tri općinske investicije.

Kreće izgradnja društvenog doma u Starogradačkom Marofu, izgradnja pješačkih staza u naselju Otrovanec, izgradnja turističko-informativnog centra Klopotec u Kladarskom bregu, od kojih će dvije biti nominirane na navedeni natječaj.

Predloženi su i suci porotnici Općinskog suda u Virovitici, odnosno suci porotnici za mladež istog općinskog suda.

(Izvor: epodravina.hr)

Pitomača