Općina Medulin

Postavljene umjetničke skulpture u Banjolama

Izvor: Općina Medulin

Skulpture koje su izrađene na ovogodišnjoj kiparskoj koloniji na temu „Ženska lica u kamenu“ postavljene su duž šetnice na Kamiku u Banjolama.

Kiparsku koloniju organizira Udruga Cavae Romanae, a ovogodišnja kolonija obuhvatila je kiparska umijeća trojice autora: Boruta Skoka i Tihomira Hodaka iz Pule te Mihovila Božinovića iz Splita pod vodstvom predsjednika udruge Erosa Čakića.

Kiparska kolonija Cavae Romanae 2016., u organizaciji Umjetničke udruge Cavae Romanae održana je s dogovorenom temom ženskih lica u kamenu na tri skulpture, uz financijsku potporu i pokroviteljstvo Općine Medulin te Ministarstva kulture. Ministarstvo kulture odobrilo je za tu namjenu bespovratna sredstva u iznosu od 10.000,00 kuna, a sredstva su dodijeljena kroz prijavu Općine Medulin na Javni poziv Ministarstva kulture za sufinanciranje javnih potreba u kulturi u 2016. godini. Općina Medulin je iz proračuna za 2016. godinu za istu namjenu izdvojila 15.000,00 kn. Kamen za izradu skulptura donacija je tvrtke Kamen Pazin, dok je prostor za održavanje kolonije osigurala tvrtka Med Eko Servis d.o.o.

Ovogodišnji sudionici kolonije u realizaciju svojih skulptura uložili su više od 9 sati dnevnog rada kroz 10-ak dana, a postavljanjem skulptura u Banjole na šetnicu skulpture će biti vidljive i dostupne velikom broju mještana. Postavljanju skulptura prisustvovale su predstavnice Općine Medulin, autor jedne od skulptura Tihomir Hodak te predstavnik Mjesnog odbora Banjole Andrej Jovan.

(Izvor:medulin.hr)

Medulin