Stradali Jakovlje, Luka i Pušća

Proglašena elementarna nepogoda za općine oko Zagreba

Izvor: Zagrebačka županija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općina Jakovlje, Luka i Pušća te grada Zaprešića nastale uslijed olujnog nevremena i tuče dana 10. i 11. kolovoza 2017. godine, a koje je na navedenom prostoru nanijelo materijalnu štetu na građevinskim objektima, poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od nastanka štete, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Grad Zaprešić i općine Jakovlje, Luka i Pušća dužne su unijeti procijenjene štete u Registar šteta.

Podsjećamo i kako je 14. srpnja 2017. godine župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Ivanić-Grada nastale uslijed olujnog nevremena i tuče, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama. Ranije tog mjeseca, 5. srpnja, elementarna nepogoda proglašena je i za područje grada Velike Gorice te općina Kravarsko i Pokupsko koje je pogodilo olujno nevrijeme i tuča koja je na navedenom prostoru nanijela potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama te stambenim i gospodarskim objektima. Također, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je 29. lipnja 2017. godine elementarnu nepogodu za područje općine Klinča Sela nastale uslijed olujnog nevremena i tuče, a koje je na navedenom prostoru nanijelo potpunu materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.