Sve je više mladih obitelji na Viru

Pronatalitetna politika Općine Vir

Izvor: Općina Vir

Prema pisanju Virskog Lista osamnaest virskih obitelji dobilo je jučer od Općine Vir ukupnih 262,5 tisuća kuna jednokratne materijalne potpore za opremu novorođenčadi.

Neki za prvo, neki za drugo, a petoro roditelja za treće dijete dobili su pojedinačno od 7,5 tisuća kuna, odnosno 15 tisuća do najviše 22,5 tisuća u vijećnici Općine Vir gdje je upriličena mala svečanost.

„Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti kako je sve više mladih obitelji na Viru, a još više one koji već imaju troje djece. U Viru su mlade obitelji i djeca u prvom planu, zato Općina Vir potiče socijalnu i pronatalitetnu politiku. Sretna obitelj je sretno dijete, a to je temelj naše zajednice“, kazao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, i sam novopečeni roditelj, najavivši na veliko zadovoljstvo Virana skoro formiranje jasličke skupine u Dječjem vrtiću „Smješko“.

Riječ je o novoj usluzi virskog vrtića koja će, kao i ona za malo starije koji već pohađaju virski vrtić, biti u potpunosti besplatna te za roditelje neće predstavljati nikakav trošak. Ekonomska cijena vrtića koji poput virskog nudi tri obroka dnevno uz voćni obrok te vrhunski smještaj i pedagoški standard – iznosi 2,5 tisuća kuna mjesečno, odnosno 1,250 kuna za roditelje u drugim jedinicama lokalne samouprave koje u trošku vrtića participiraju najviše s 50%. Na Viru roditeljima na godišnjoj razini ostane 15 tisuća kuna više nego u ostalim općinama i gradovima, a na tu je činjenicu virska općinska uprava iznimno ponosna.

Materijalnu potporu za novorođenčad jučer su na Viru dobili, imenom prijave, Tanja Grgić, Nikolina Stjepić, Mihaela Rumštajn, Hasan Hasaničević, Ivana Miter, Robert Čaušević, Andrea Bonato, Josip Bašić, Mirela Buškulić, Anela Bonić, Anita Žepina, Tatjana Sturnela, Emanuela Brčina Bašić, Damir Kvas, Lucija Čulina, Tunjo Lamešić i Damir Gal.

Osim s rješenjem o novčanoj potpori, roditelji su vijećnicu Općine Vir napustili i s prigodnim ljetnim poklon paketima „Ja volim Vir“ koje im je uz pozdrav uručio načelnik Kapović.

(Izvor: Virski List)

Vir