Arbitraža je u završnoj fazi

Raspodjela imovine u Općini Štitar

Izvor: Općina Štitar

Nakon čak deset godina otkako se Štitar izdvojio iz sastava Grada Županje i dobio status općine, napokon će biti okončana i podjela “bračne” imovine.

Proteklog su se tjedna u Ministarstvu uprave pred arbitražnim povjerenstvom sastali županjski gradonačelnik Davor Miličević i štitarski načelnik Marko Bikić kako bi se postigao konačni dogovor i postupak raspodjele zajedničke imovine, prava i obveza priveo kraju.
Arbitraža je u završnoj fazi. Dobili smo 30 dana da postignemo sporazum. Neriješena su ostala trgovačka društva i financije. Mi tražimo 16 posto udjela u županjskom Komunalcu, a samim tim i u Čistoći Županja, jer se Komunalac morao razdvojiti na dvije tvrtke, i ispod toga ne idemo - pojašnjava štitarski načelnik Marko Bikić. Što se tiče financijskog dijela, Općina je Gradu Županja poslala prijedlog o kojem će se u ponedjeljak, 3. listopada, očitovati Gradsko vijeće Županje.
Od Grada smo tražili 480 tisuća kuna. Riječ je o našem novcu koji je na ime poreza i prireza uplaćen Gradu nakon osnutka Općine Štitar te sredstvima utrošenim za uređenje općinskih prostorija i osiguranje uvjeta za rad općinske uprave koje nam je Grad bio dužan osigurati. Sada čekamo odgovor, ali mislim da smo u svojim zahtjevima bili skromni. Rekli su mi da novca nemaju, ali da će pronaći neko rješenje. Vjerujem da ćemo u roku od 30 dana sve definirati, jer mislim da je i njima i nama u interesu da ovu priču napokon završimo - kazao je Bikić.
(Izvor:Glas Slavonije)
Štitar