Ravna Gora: 92 tisuće kuna za stipendije, 40 za božićnice umirovljenicima

Jedanaest srednjoškolaca i osam studenata s područja Općine Ravna Gora potpisali su prošli tjedan ugovore o korištenju općinskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. Ugovore je s korisnicima u ime Općine Ravna Gora potpisao Općinski načelnik Anđelko Florijan koji je tom prilikom čestitao svim potpisnicima ugovora i poželio im puno uspjeha. Naglasio je kako će Općina uvijek ulagati u obrazovanje jer se upravo na tome gradi budućnost zajednice. Također je istaknuo kako se nada da će novčana potpora Općine Ravna Gora svakom stipendisti olakšati podmirenje troškova školovanja, ali i pomoći u ostvarenju postavljenih ciljeva. Stipendije su dodijeljene na temelju uspjeha postignutog u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, temeljem socijalnog kriterija te kriterija postignutih sportskih rezultata. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci, a visina mjesečne stipendije za učenike iznosi 400,00 kuna, za studente 600,00 kuna. Za tu namjenu Općina Ravna Gora je u svom Proračunu osigurala 92.000,00 kuna.

Općina Ravna Gora kontinuirano ulaže u obrazovanje, a stipendije su samo jedan vid potpore i pomoći na tom području. Tu je još i provođenje programa javnih potreba u školstvu, sufinanciranje troškova prehrane učenika osnovnih škola, sufinanciranje troškova školskih izleta, sufinanciranja nabave školskih udžbenika, izgradnja nove školske sportske dvorane, a spremna je i projektna dokumentacija za izgradnju novog dječjeg vrtića.

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, pak, Općina Ravna Gora ponovno je razveselila umirovljenike sa svog područja u dobi od 80 godina i više, kao i teško bolesne te invalidne mještane. Njih dvjestotinjak ostvarilo je pravo na prigodnu novčanu pomoć u iznosu od 200,00 kuna. Ukupna sredstva u iznosu od 40.000,00 kuna osigurana su iz Proračuna Općine Ravna Gora, a djelatnici Općine u drugoj su polovici mjeseca prosinca posjetili svakog od korisnika te im, uz prigodne čestitke, uručili i prigodnih 200,00 kuna. Time je Općina Ravna Gora pokazala kako, sukladno svojim mogućnostima, nastoji pomoći svakom svom stanovniku, od novorođenčadi pa do osoba treće životne dobi, a sve u cilju postizanja općeg dobra.

Ovom prigodom Općinski načelnik Anđelko Florijan, u ime predstavničke i izvršne vlasti Općine Ravna Gora te u svoje osobno ime, svim mještanima s područja Općine Ravna Gora, kao i njihovim bližnjima, upućuje najiskrenije čestitke te želi sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu. (Općina Ravna Gora)