Ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu ribe

Ribolovna industrija u Općini Tribunj

Izvor: Općina Tribunj

Još jedan u nizu poticaja iz IPARD programa ovoga puta završio je u Općini Tribunj. 

Korisniku CANICULA d.o.o. iz Splitsko–dalmatinske županije isplaćeno je 8.933.793,89 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu ribe. Pogon se sastoji od prostora za prijem ribe, hlađenje ribe, solionice te zrionice usoljene i marinirane ribe.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“. 

IPARD sredstvima nabavljena je sljedeća oprema: stroj za filetiranje ribe, posude za salamurenje ribe, strojevi za zatvaranje limenki, transportna traka do stola za punjenje, automatska vakuum punilica, stroj za zatvaranje staklenki twist-off zatvaračima, perilica zatvorenih staklenki, etiketirka za staklenke, bazen za ispiranje ribe sa recirkulacijom vode, tunel za zamrzavanje te miniwash uređaji za pranje pod tlakom.

(Izvor: Apprrr.hr)

Tribunj