Srećko Vuković: U 2017. planiramo povući desetke milijuna iz EU fondova

Načelnik Općine Bizovac priopćenjem se obratio javnosti i objasnio što je sve u Općini učinjeno u protekloj godini, te koji su planovi za 2017.: 

'Naša uporna  nastojanja usmjerena podizanju razine standarda življenja i zadovoljavanja lokalnih potreba stanovnika nisu mogla ostati bez rezultata. Brojne  aktivnosti u 2016. godini  bila su  usmjerene sustavnom rješavanju temeljnih komunalnih problema. Vođeni spoznajom o potrebi ravnomjernog ulaganja u svako pojedino općinsko naselje rezultiralo je nastavkom izgradnje sustava odvodnje, izradom projektno-tehničke dokumentacije za javnu rasvjetu u Brođanima, Crtu, Habjanovcima i Novakima, zajedničkim ulaganjem u izgradnju kabelske elektro-mreže i javne rasvjete u Cretu Bizovačkom, izgradnjom energetski učinkovite javne rasvjete u Zoni malog gospodarstva, obnovom više stotina metara uličnog nogostupa i asfaltnih cesta na više lokacija. Pokrenuti su, u tijeku su ili dovršeni projekti poput obnove pročelja kurije Normann-Prandau, najvrjednijeg kulturno-povijesnog spomenika graditeljske baštine na području bizovačkog kraja,  namjenske adaptacije pročelja bizovačkog Edukativnog centra, uređenja prostora društvenog doma u Cretu, sanacije pročelja Društvenog doma u Habjanovcima, izgradnja modernog vatrogasnog doma i spremišta DVD-a Bizovac, otvaranja novih prodavaonica mješovite robe u sklopu društvenih domova u Samatovcima, Brođancima i Habjanovcima, pokretanja projekta  rekonstrukcije dječjeg vrtića „Maslačak“ u Bizovcu za potrebe jaslica , izgradnja višenamjenske pozornice nadomak osnovne škole u Bizovcu, sanacije kuće oproštaja na bizovačkom groblju, izgradnje rukometnog igrališta u naselju Novaki, postavljanja novog dječjeg igrališta u dvorištu škole u Samatovcima te izgradnja parkirališta na prostoru bizovačkog groblja.  Priprema se projektna dokumentacija za uređenje bizovačke Sunčane ulice, Sportskog centra NK „BSK-Termia“, uređenja izletišta Bizovački bajer.

 Zadovoljavajući javne potrebe svog stanovništva, Općina sufinancira rad Dječjeg vrtića i predškolske nastave, troškove prijevoza učenika srednjih škola i studenata te korisnika općinskih stipendija, ali i prijevoz učenika s posebnim potrebama.
 Bizovačka  Općina s javnošću gradi odnose partnerstva na uzoran način, objavljujući brojne sadržaje na svojim internetskim stranicama. Prema istraživanju i rangiranju GONG-a u okviru projekta ocjene odgovornosti i transparentnosti lokalne samouprave «LOTUS» Općina Bizovac je najtransparentnija općina na području Županije, u samom vrhu  među svim hrvatskim općinama. Svojom transparentnošću   ispunjavamo  smisao definicije lokalne samouprave koja pripada građanima.
 Odajući  priznanje za sva postignuća, Osječko-baranjska županija dodijelila nam je  svoju «Povelju lokalne samouprave» za oblikovanje i primjenu sustava upravljanja funkcioniranjem i razvojem lokalne zajednice prema europskim demokratskim standardima lokalne samouprave i polučene rezultate u stvaranju povoljnih uvjeta razvitka društvenih, komunalnih i drugih djelatnosti od važnosti za područje Općine, podizanju razine standarda življenja i djelovanja te zadovoljavanju lokalnih potreba stanovnika na području Općine.
 U godini koja slijedi planiramo ostvariti nove projekte, svojom praksom nastojati doseći razinu koja sredini kojom upravljamo nosi napredak, a njezinim stanovnicima perspektivu boljitka. Izradom razvojnih projekata i projektno-tehničke dokumentacije za desetak projekata višemilijunske vrijednosti, pripremamo se za povlačenje sredstava iz izdašnijih europskih i državnih izvora', naveo je načelnik Vuković. (Općina Bizovac)