Prvi u Karlovačkoj županiji

Stigle školske uniforme u Osnovnu školu Barilović

Đaci Osnovne škole Barilović u drugo su polugodište krenuli u novoj školskoj odjeći, plavim polo majicama. Njihovi učitelji također su dobili odgovarajuću školsku odjeću, pa će sad cijela škola biti kao "jedno". Tako su postali prva škola u Karlovačkoj županiji koja je uvela školsku odjeću.

Komplete majica odnosno školske odjeće omogućila im je Općina Barilović, što s ponosom ističu, a za to je izdvojeno 80 tisuća kuna.

Uniforme su dobili i učitelji, pa će svi u školi biti 'kao jedno'

-Jutros je pri raspodjeli majica vladalo pravo uzbuđenje, kaže ravnateljica OŠ Barilović Vesna Car. Svi učenici dobili su polo majice na duge rukave, odnosno svaki je učenik dobio po dvije majice s dugim rukavima, dvije s kratkim te dvije za tjelesni odgoj. Plave su boje s bijelim kragnama i s grbom općine Barilović.

-Učenici su oduševljeni, zadovoljni, majice su na njima, vjerujem da će ih rado nositi, kaže ravnateljica. Dodaje i da su njeni zaposlenici odnosno učitelji također dobili odgovarajuću školsku odoru, pa će tako sad ova škola, kako učenici, tako i učitelji, biti kao "jedno".

Ravnateljica Car kaže da otpora majicama nije bilo. - Majice su vrlo kvalitetne i lijepo izgledaju, pa vjerujem da će ih djeca s radošću nositi, kaže Car.

Svaki je učenik dobio po dvije majice s dugim rukavima, dvije s kratkim te dvije za tjelesni odgoj

Da se u Bariloviću isplati živjeti i imati djecu, dokazuje i to što općina početkom godine svakom učeniku daje besplatan komplet udžbenika i radnih bilježnika, sufinancira se prehrana za roditelje s troje i više učenika, brinu i o izletima učenika, ali i sufinancira se Škola u prirodi u iznosu od 50 posto.

(Izvor: radio-mreznica.hr)