Vrijednost projekta iznosi više od pola milijuna kuna

Svečano otvorenje mjesnog i vatrogasnog doma u Općini Brestovac

Izvor: Općina Brestovac

U prigodi otvorenja, zamjenik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Davor Huška pohvaljujući nastojanja Općine Brestovac, naglasio je da je ovo najbolji primjer kako se upotrijebiti sredstva razvoja lokalne zajednice i poboljšanja uvjeta komunalnog standarda. Posebno mi je drago što je Općina Brestovac među prvima iskoristila sredstva Ministarstva i svojim sredstvima omogućila stanovnicima Ivandola dobivanje ovako lijepog i funkcionalnog objekta. Do sada su ta državna sredstva neznatno korištena, a za iduću godinu najava je pravog buma sa sredstvima države i Europskih fondova, posebno za I i II skupinu , u cilju ravnopravnog razvoja nerazvijenih područja Hrvatske.Uskoro očekujemo raspisivanje novog natječaja, a siguran sam da će Općina Brestovac s već pripremljenim projektima konkurirati za poticajna sredstva, naglasio je Davor Huška.

Projektom smo konkurirali u program Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU,a ukupna je vrijednost 550 tisuća kuna. Od toga je Ministarstvo sudjelovalo sa 300 tisuća kuna, dok je ostatak troškova osigurala Općina Brestovac. Zgrada je sada temeljito obnovljena a preduvjet  za to je bila legalizacija objekata – rekao je načelnik Općine Brestovac,Zdravko Mandić. Na našem području imamo preko 40 naselja i dvadesetak mjesnih i vatrogasnih domova, građenih šezdesetih godina prošlog stoljeća. Za legalizaciju izdvojili smo preko 200 tisuća kuna, otvarajući mogućnost ulaganja u razvoj lokalne zajednice, dodao je Zdravko Mandić.


U prigodi obilježavanja 60 godina postojanja i djelovanja DVD Ivandol,uz novouređenu zgradu i spremište vatrogascima je donirano i preuređeno navalno vatrogasno vozilo.  Radi se o donaciji Vlade Tirola iz Austrije, a u nadogradnju vozila utrošeno je 95 tisuća kuna, od kojih je Općine Brestovac uložila 40 tisuća,a preostali dio Hrvatska vatrogasna zajednica i VZ Požeško slavonske županije.  Na donaciji se zahvalio predsjednik DVD-a Ivandol Ivan Tomić, a čast da zajednički prerežu vrpcu ispred ulaznih vrata pripala je načelniku Zdravku Mandiću i zamjeniku ministrice regionalnog razvoja Davoru Huški.

Nakon otvorenja, održana je svečana sjednica kojoj nazočili  i dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, zamjenik načelnika Općine Brestovac Jozo Buće, predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac, načelnici Općina Velika i Jakšić Vlado Boban i Ivica Kovačević, zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Marko Ašenbrener, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požege Šimun Miletić i brojni vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja Općine Brestovac kao i kolega iz susjedne Brodsko – posavske županije. Božji blagoslov obnovljenog Doma, spremišta i vatrogasaca kao i okupljenih mještana i gostiju zazvao je mjesni župnik Franjo Nemet.

(Izvor:Općina Brestovac)

Brestovac