U Vidovcu održana edukacija za uspješno korištenje EU fondova

U suradnji s Hrvatskom zajednicom Općina , tvrtkom Tetida d.o.o. i Općinom Vidovec u Vidovcu je u petak 08. ožujka 2019. organizirana radionica pod nazivom "Ususret europskim fondovima: aktulani natječaji i novo financijsko razdoblje".

Radionica je bila namijenjena predstavnicima JLS i organizacijama civilnog društva te su na istoj predstavljeni aktualni natječaji i prioriteti za novo financijsko razdoblje. Predavač je bio Simon Ferjuc, direktor tvrtke Tetida d.o.o. koji je predstavnicima JLS-a i predstavnicima udruga prezentirao mogućnosti financiranja kroz programe prekogranične suradnje INTERREG, LIFE program, Operativni program Konkurentnost i kohezija, a predstavljeni su im i neki novi oblici financiranja poput EEA GRANTS , NORWAY GRANTS i programa ELENA koji pruža potporu za tehničku pomoć usmjerenu na provedbu projekata i programa energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i gradskog prijevoza. Također, predstavljeni su i primjeri dobre prakse energetskih ušteda koji su financirani putem ESCO modela financiranja  koji obuhvaća razvoj, izvedbu i financiranje projekata s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenja troškova za pogon i održavanje.

Sudionike radionice pozdravio je zamjenik općinskog načelnika Dubravko Zavrtnik koji je pohvalio rad i trud svih JLS u privlačenju europskih sredstava te svima poželio uspješnu i produktivnu radionicu i još više uspjeha u apliciranju na europske natječaje u novom financijskom razdoblju.