Općina Goričan za budućnost zajednice

Nikad nije kasno: Informatičke radionice za umirovljenike

Izvor: Gkmm.hr

Ne kaže se uzalud „Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“. U duhu toga, općina Goričan u suradnji s udrugom „MIS“ iz Strahoninca organizira besplatne informatičke radionice za umirovljenike i predstavnike Udruga s područja općine Goričan.

U subotu, 17. rujna 2016. godine mještani treće životne dobi veselo su se vratiti u školske klupe, ali ovaj put umjesto bilježnice i olovke obavezan školski pribor bilo im je računalo. Izazovi poput paljenja računala, pomicanja miša po ekranu, dodavanja i brisanja ikona, služenja vlastitim dokumentima i slikama, pisanja i obrade teksta, izmjenjivanja e-pošte pa sve do samostalnog pretraživanja interneta,  stavljeni su pred polaznike ovih radionica.

Na početku radionice, načelnik općine Goričan Mario Moharić izrazio je nadu da će ove informatičke radionice biti od koristi i za našu zajednicu ali najviše za njih same. Najavio je brojne pogodnosti koje će se uvoditi kroz općinsku inicijativu, a vezano na razne usluge koje će moći koristiti putem širokopojasne otvorene komunikacijske mreže te uputio svim učesnicima radionice ribički pozdrav „bistro“.

Radionice traju mjesec dana a održavaju se subotom u dva termina, u 9:00 i 11:30 sati u Multimedijalnoj dvorani općine Goričan.

Radionice su pokrenute s ciljem unapređenja razine informatičkog znanja u zajednici te korištenja širokopojasne otvorene komunikacijske mreže na području općine Goričan.

(Izvor:Medjimurjepress.hr)

Goričan