Projekt vodoopskrbe privodi se kraju

Velik dan za Općinu Podgorač

Izvor: Općina Podgorač

U nazočnosti investitora, izvođača radova i čelnika općine Podgorač, jučer je svečano počela izgradnja prve faze spojnog cjevovoda Budimci – Poganovci u dužini 6200 metara. Nositelj investicije je komunalna tvrtka Našički vodovod, a vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna. S 80 posto iznosa radove financiraju Hrvatske vode, a s preostalih 20 posto Našički vodovod i Općina Podgorač. Radovi bi trebali završiti do kraja prosinca, nakon čega bi uslijedila druga faza - gradnja sekundarne mreže u naseljima Budimci i Poganovci. Za drugu fazu radova još je potrebno izdvojiti dva milijuna kuna.

- Ovi radovi moraju biti gotovi do 31. prosinca ove godine, tako da bi već u proljeće sljedeće godine mogli nominirati gradnju sekundarne mreže za dodjelu financijske potpore od Hrvatskih voda. Želim zahvaliti Hrvatskim vodama koje su omogućile novac za prvu fazu gradnje vodoopskrbne mreže dionice magistralnog cjevovoda Budimci – Poganovci - rekao je direktor Našičkog vodovoda Oto Dudjak. Dodao je da čim završi gradnja sekundarne mreže u Budimcima i Poganovcima, mještani ta dva naselja koji se trenutačno opskrbljuju vodom iz bunara, a koji ne daju dovoljno količine vode i u vrijeme suše javlja se problem s opskrbom, moći će se priključiti na mrežu. Trošak priključenja, kaže Dudjak, za mještane neće biti veći od 2000 kuna, a moći će ga podijeliti na nekoliko rata.

Načelnik općine Podgorač Goran Đanić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom.

- Ovo je veliki dan za općinu Podgorač, jer ovim i za deveto naselje u općini prestaju muke s nestašicom vode ljeti. Osim toga, konačno će biti realiziran u potpunosti projekt vodoopskrbe općine Podgorač, vrijedan oko 15 milijuna kuna. U proteklih šest godina sagrađeno je samo oko 40 kilometara magistralnog cjevovoda kao preduvjeta za širenje sekundarne vodoopskrbne mreže po naseljima i priključenja mještana na javni vodovod - naglasio je Đanić. Također je zahvalio svima koji su omogućili da se projekt vodoopskrbe, započet 2010. godine, privodi kraju.

Podgorač