Ekonomsko čudo u malom zagorskom mjestu

Zagorje perjanica hrvatskog izvoza

Izvor: Omco

Općina Hum na Sutli vjerojatno ostvaruje najveće vrijednosti izvoza po glavi stanovnika u Hrvatskoj. Naime, u ovom malom zagorskom mjestu sjedište je brojnih tvrtki koje ostvaruju iznimne poslovne rezultate. Svakako najpoznatija od njih je OMCO Hrvatska koja se bavi izradom kalupa za staklene boce. Riječ je o glavnoj tvornici velike belgijske grupacije OMCO, a o njezinoj veličini i utjecaju najbolje govori podatak da svaka deseta staklena boca na svijetu nastaje u njihovim kalupima, kojih 97 posto izvoze diljem svijeta.

Njihov trud i uspješni rezultati nedavno su nagrađeni nagradom "Zlatni ključ" koju dodjeljuje Hrvatska udruga izvoznika sad već devetu godinu zaredom. Humčani su dobili “Zlatni ključ” za izvoz na rastuća tržišta Sjeverne, Srednje i Južne Amerike, najviše u Kanadu.

Uz ovo značajno priznanje, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, uputio je čestitku djelatnicima OMCO Croatia i njihovom predsjedniku Uprave Darku Ranogajcu.

S izrazitom radošću primili smo vijest da je tvrtka OMCO Croatia osvojila nagradu „Zlatni ključ“ za izvoz na rastuća tržišta u 2015. godini. Ovo priznanje još je jedna potvrda kvalitete tvrtke koja ima stručan menadžment i marljive radnike, zahvaljujući čemu ne izostaju dobri poslovni rezultati. Tvrtka OMCO Croatia vlastitim primjerom dokazuje da se pametnim i odgovornim poslovanjem može biti uspješan ne samo na europskom tržištu, već i na zahtjevnom američkom tržištu i to unatoč svim izazovima koji su svakodnevno stavljeni pred poduzetnike i obrtnike – napisao je u svojoj čestitki OMCU i njegovom direktoru zagorski župan Željko Kolar.